четвер, 11 березня 2021 17:42

За 10 років люди зможуть телепортуватися - Цукерберг

За 10 років люди зможуть телепортуватися - Цукерберг
Марк Цукерберг прогнозує можливість телепортації завдяки смарт-окулярам. Фото: unsplash.com

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг упевнений, що віртуальна і доповнена реальності дозволять людям за 10 років телепортуватися в різні локації.

Стверджує, що технології VR і AR в майбутньому докорінно змінять можливості спілкування людей. Зокрема, з'явиться ілюзія присутності в іншому місці. Забезпечити ці можливості можна буде завдяки смартокулярам, передає The Information.

"Можна буде просто клацнути пальцями, "переміщуватися" - і ось ви вже сидите в іншому місці, а вони сидять на своєму дивані, і всім здається, що ви реально перебуваєте поруч одне з одним. Зараз ми не можемо повністю зануритися в доповнену або віртуальну реальності. Бракує необхідних технологій. Проте завдяки смартфонам, комп'ютерам та іншим гаджетам ми вже спілкуємося і бачимося зі співрозмовниками на екрані", – розповів Цукерберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучний інтелект визначає емоції учнів під час навчання

Чоловік вважає, що завдяки розвитку технологій суттєво зменшиться потреба в транспорті, і, як наслідок, навколишнє середовище менше страждатиме від нашої діяльності.

Компанія Alphabet X, яка належить Google, працює над унікальною технологією. Розробляють пристрій, що дасть користувачам надлюдський слух. Проєкт має кодову назву "Росомаха" - натяк на однойменного персонажа коміксів Marvel, який володіє надчутливими зором, нюхом і слухом.

Зараз ви читаєте новину «За 10 років люди зможуть телепортуватися - Цукерберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути