Ексклюзиви
неділя, 07 березня 2021 18:47

Розробляють проєкт "Росомаха" - користувачі матимуть надлюдський слух

Розробляють проєкт "Росомаха" - користувачі матимуть надлюдський слух
Компанія вже розробила прототипи пристрою. Фото: pixabay.com

Компанія Alphabet X, яка належить Google, працює над унікальною технологією. Розробляють пристрій, що дасть користувачам надлюдський слух.

Проєкт має кодову назву "Росомаха" (натяк на однойменного персонажа коміксів Marvel, який володіє надчутливими зором, нюхом і слухом - Gazeta.ua). Про це розповіли Business Insider джерела в компанії, пише Daily Mail.

Над внутрішньоканальним сенсорним пристроєм працюють з 2018 року. За даними Alphabet, "Росомаха" буде мати надзвичайно чутливі мікрофони, які працюють на потужних алгоритмах та можуть визначити, хто говорить, щоб заблокувати додатковий шум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна слухати музику та відповідати на дзвінки - скільки коштують інноваційні окуляри

"Ми вивчаємо нові технології, які можуть розширити, захистити і поліпшити ваш слух, що дають вам можливість підвищити концентрацію та увагу, одночасно дозволяючи безперешкодно взаємодіяти з людьми та необхідною інформацією", - пояснює Тоні Міллер, провідний дослідник проєкту.

Окрім цього, компанія вже розробила прототипи пристрою, які можуть відстежувати рухи очей і відповідним чином коригувати звуки.

Учені розробили імплант сітківки ока, який допоможе сліпим людям бачити. Штучний зір застосовує механізм чорних і білих пікселів.

Зараз ви читаєте новину «Розробляють проєкт "Росомаха" - користувачі матимуть надлюдський слух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути