понеділок, 30 квітня 2018 07:25

Встановили, чому непривабливі люди заробляють більше

Встановили, чому непривабливі люди заробляють більше

Красивих зовні людей більш охоче приймають на роботу. Натомість непривабливі люди більше заробляють.

Такі результати дослідження американських науковців університету штату Массачусетс і британських вчених Лондонської школи економіки і політичних наук, пише nv.ua.

Участь у дослідженні взяли понад 20 тис. осіб. Фахівці оцінювали фізичну привабливість піддослідних три рази протягом їхнього життя у період від 16 до 29 років.

Дослідники виявили критерії, які впливали на рівень зарплати учасників експерименту. Це — сумлінність, стійкість до стресів і екстравертність. Люди, яких віднесли до категорії "дуже некрасивих" отримували набагато вищу зарплату, ніж респонденти з категорії "негарних" і "середньо привабливих".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 10 причин постійної втоми

"Дуже непривабливі люди глибоко віддані своїй професійній діяльності, якій присвячують все своє життя", - зпояснює автор дослідження Алекс Фрадера.

Несимпатичні докладають більше зусиль для досягнення цілей, кажуть вчені. Якщо люди з приємною зовнішністю досягають цілей завдяки своїй красі, вони згодом розслабляються. Натомість несимпатичні демонструють велику наполегливість. Це допомагає рухатися кар'єрними сходами впевненіше і швидше.

Найбільші витрати здійснюють у 31 рік. Вони пов'язані з витратами на розваги, весіллям та народженням дітей. Найчастіше у такому віці накопичують завдяки фінансовій підтримці батьків. 33% опитаних у віці від 25 до 34 років відзначили, що все ще отримують гроші допомогу від батьків.

Зараз ви читаєте новину «Встановили, чому непривабливі люди заробляють більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути