середа, 05 грудня 2018 13:24

Всесвіт старіє - вчені зробили заяву

Всесвіт старіє - вчені зробили заяву
Наш Всесвіт стає старим і більш спокійним. Фото: kantiana.ru

Наш Всесвіт стає старим і більш спокійним.

Такий висновок зробили вчені за допомогою космічного телескопа Fermi, передає Naked Sciencе.

"Золотий вік Всесвіту припав на 3,7 мільярда років з часу народження. У цей час відбувалося активне зореутворення. Але через 10 мільярдів років швидкість появи нових зірок значно впала. Більш того, почало з'являтися все більше "мертвих" зірок, таких як коричневі або червоні карлики, а також збільшення кількості чорних дір, що вказує на її поступове вмирання, як було передбачено в гіпотезі про "теплової смерті Всесвіту", - кажуть вчені.

Оновлені дані про вік Всесвіту були отримані по позагалактичному фоновому випромінюванню - свого роду електромагнітного відлуння від перших зірок Всесвіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали нове незвичайне фото Юпітера

За допомогою телескопа Fermi вчені провели спостереження за 740 джерелами гамма-випромінювання в космосі, і оцінили їх інтерференцію з фотонами фонового випромінювання. Таким чином вдалося оцінити інтенсивність світіння молодих зірок на різних етапах розвитку світу.

Вчені стверджують, що новий метод оцінки активного віку Всесвіту надійніше попереднього. Він не залежить від повноти спостереження за всіма джерелами випромінювання в тому чи іншому періоду розвитку Всесвіту.

Астрономи заявили, що відкрили перший екзомісяць за межами Сонячної системи. Він обертається навколо планети, що розташована на відстані 8 тис. світлових років від Землі. Екзомісяць набагато більший за будь-що у нашій у нашій Сонячній системі. Команда науковців ще потребує додаткових даних, щоб підтвердити, що це саме він.

Зараз ви читаєте новину «Всесвіт старіє - вчені зробили заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути