середа, 28 березня 2018 09:35

ЗНО-2018: скільки коштують послуги репетитора

ЗНО-2018: скільки коштують послуги репетитора
Найбільше коштують послуги репетиторів із великим досвідом. Фото: buki.com.ua

У минулу суботу, 24 березня, випускники шкіл мали змогу пройти пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. 31 березня пройде пробне тестування з усіх інших предметів. Офіційна сесія ЗНО розпочнеться 22 травня тестом з математики.

Випускники активно готуються до майбутнього тестування. Одні займаються самостійно — читають довідники, пишуть конспекти та проходять тестування. Інші — звертаються за допомогою репетиторів. Фахівець краще систематизує матеріал і контролюю вивчення. Утім такі послуги коштують немало.

Вартість послуг репетитора залежить від регіону та досвіду педагога. Найвищі ціни у Києві, Одесі, Харкові та Дніпрі. В інших регіонах — майже удвічі менше. Найбільше коштують послуги вчителів із великим досвідом, викладачів вузів і тих, хто проходив стажування за кордоном. Роботу студентів оцінюють дешевше.

Серед предметів ЗНО найпопулярніші — українська та іноземні мови, математика та історія. Ці предмети входять до числа обов'язкових при вступі.

Попит на українську мову найбільший. Вона обов'язкова при вступі на всі спеціальності. Година заняття у столиці обійдеться від 150 до 350 грн. У невеликих обласних центрах — 100-130 грн.

Одне заняття з іноземної мови у столиці та містах-мільйонниках коштує у середньому від 150 до 250 грн. Вартість сертифікованих фахівців та з досвідом роботи за кордоном сягає до півтисячі. У регіонах середня вартість 120 грн.

У середньому за 60 хв. заняття з математики у столиці просять 200 грн. Викладачі вузів оцінюють свою роботу в 400 грн, тоді як студенти — 150 грн. У регіонах вартість заняття стартує від 120 грн.

Історія України у Києві у середньому коштує 150 грн. У регіонах 1 заняття коштує 100-120 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ЗНО не пустять без паспорта

Щоб підтягнути хімію, біологію і географію у столиці слід викласти від 150 до 250 грн. У регіонах вартість однієї години заняття обійдеться у середньому у 100 грн.

З природничих наук найдорожчі послуги репетитора за підготовку з фізики. У Києві година занять коштує 200-250 грн. В регіонах вартість менша — 120-150 грн.

Випускники шкіл можуть скласти тестування максимум з 4 предметів. Цьогоріч основна сесія ЗНО розпочнеться 22 травня. Вона триватиме до 23 червня. Додаткова сесія стартує 2 липня і закінчиться 11.

Зараз ви читаєте новину «ЗНО-2018: скільки коштують послуги репетитора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути