вівторок, 19 грудня 2017 16:42

Виявили новий вид сніжинки: вона схожа на зірку із хоботком

Виявили новий вид сніжинки: вона схожа на зірку із хоботком
Відкриття зробили фахівці сніжної академії при Технологічному університеті в місті Лулео, розташованому на півночі Швеції. Для свого дослідження вони використовували рентгенівський апарат. Фото tapeciarnia.pl

Вчені відкрили нову сніжинку, схожу на зірку з невеликим, подовженим хоботком тієї ж форми. Сніжинка не плоска, а порожня всередині.

Відкриття зробили фахівці сніжної академії при Технологічному університеті в місті Лулео, розташованому на півночі Швеції. Для свого дослідження вони використовували рентгенівський апарат.

"За допомогою рентгенівського апарату ми можемо бачити окремі снігові кристали. Таким чином, ми виявили деякі сніжинки, опис яких ми не знайшли в літературі. Це новий тип сніжинки", - розповів фізик, один із співробітників сніжної академії Юхан Кассельгрен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли спосіб "бачити без очей"

Вчений пояснив, що знання про сніжинки можна в подальшому застосовувати у вивченні типів снігу і його властивостей після ущільнення. Зокрема, можна з'ясувати, що відбувається зі снігом і сніжинками, що його утворюють, коли трактор збирає сніг, ущільнюючи його. Або що відбувається з покровом снігу з недоторканими сніжинками, коли на нього наїжджає своїми колесами автотранспорт. Фахівці також спробують зрозуміти, відразу зникає хоботок сніжинки чи ні, і як це впливає на властивості снігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучний інтелект поєднав кілька віруваннь

Планета Марс імовірно утворилась у поясі астероїдів, які були розташовані в півтора рази далі від Сонця, ніж теперішня орбіта.

Зараз ви читаєте новину «Виявили новий вид сніжинки: вона схожа на зірку із хоботком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути