Ексклюзиви
пʼятниця, 03 листопада 2017 16:08

Виявили новий вид орангутангів
6

Науковці виявили новий вид орангутангів в ізольованій частині Північної Суматри та Індонезії.

Вид Pongo Tapanuliensis виявили 1997-го, пише fainaidea.

Автор: tekno.tempo.co
 

Тоді науковці вважали, що тварини належать до суматранського чи калімантанського виду. Утім лише після дослідження генома орангутангів та їхнього черепа науковці підтвердили, що це новий вид.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Китаї знайшли 18-ти метровий скелет дракона

Антропологи дослідили черепи 33 самців Pongo tapanuliensis, які зберігали в різних наукових організаціях. Вчені виявили, що особливості будови черепа і зубів відрізняються від інших видів. Крім того, новий вид тварин має кучеряву шерсть. У самців є вуса, а у самок - бороди.

Зараз популяція Pongo Tapanuliensis налічує близько 800 особин. Тварини мешкають на території близько 1 тис. кв. м. Тапанулійські орангутанги стали одним з найвразливіших видів людиноподібних мавп. Оскільки через полювання та знищення середовища проживання щороку гинутиме близько восьми особин, новий вид приречений на вимирання.

На півдні Франції знайшли невідомий досі вид динозаврів. Вони жили 70 млн років тому. Новий вид динозаврів назвали Matheronodon provincialis. Завдовжки тіло динозавра становило майже 5 м. Він мав масивні щелепи та зуби у 6 см. Лицьова сторона зубів була покрита тонкою емаллю. Завдяки цьому тварини могли харчуватися волокнистим листям пальмових дерев.

Зараз ви читаєте новину «Виявили новий вид орангутангів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути