понеділок, 08 серпня 2016 11:36

Випробували назальний спрей для радості

 

Щоб зробити людей оптимістами, необхідно вводити у ніс гормон щастя - окситоцин. Такого висновку дійшли вчені Пекінського університету.

Після введення "гормону щастя" у ніс люди стають оптимістичнішими. Найбільш помітні зміни відбуваються в тривожних і схильних до депресії людей.

Після процедури помітно посилилася прихильність і доброзичливість до людей, зокрема незнайомих.

Дослідження провели на 320 студентах. Всіх учасників експерименту умовно можна поділити на тих, хто схильний до депресії, і на оптимістичних.

Під час експерименту всіх учасників розділили на 2 групи. Одним вводили спрей, що містить окситоцин, іншим - однакове на вигляд плацебо. Далі студентам демонстрували 40 позитивних та негативних життєвих ситуацій. Зокрема, дипресія, смертельна хвороба, шлюб, розлучення, співбесіда на роботу. Кожному потрібно було оцінити ймовірність події відносно себе.

Наприкінці учасникам експерименту надали реальні статистичні дані про ймовірність тої чи іншої події. Тобто яка вірогідність того, що це станеться із звичайною людиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робот-хірург робитиме надскладні операції

Після цього етапу, через 5 хв кожен отримав список тих самих подій в іншому порядку. Завдання - те саме. Наприкінці учасникам нагадували статистичні дані і запитували, наскільки вони довіряють цій інформації.

Ті, хто перед експериментом отримав справжній окситоцин, вірили більше, що позитивні події імовірніші.

Коли їм повідомили, що події з негативною ознакою трапляються в реальності частіше, тобто вірогідніше, - вони не вірили. Схильні до песимізму заперечували ці дані більше, ніж оптимісти.

Завдяки отриманим результатам науковці з'ясували, що оптимізм має керовані молекулярні механізми. Невідомою лишається тривалість ефекту окситоцину після введення.

Нагадаємо, що створили ручку, яка відтворює 16 млн кольорів.

Зараз ви читаєте новину «Випробували назальний спрей для радості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути