субота, 16 липня 2016 11:31

5 причин, чому не годувати грудьми - це нормально
5

Якщо у вас проблеми з кількістю молока або ви просто вирішили відмовитися від грудного вигодовування - це не так жахливо, як всі говорять, пише Ivona

Ви знайдете інший спосіб контакту з немовлям

Звичайно, грудне вигодовування допомагає налагодити тонкий зв'язок між вами і вашою дитиною в рази швидше. Але це зовсім не означає, що ви не зможете зробити це іншим способом. Згідно з даними дослідження, опублікованого в журналі Frontiers, ви можете просто дивитися в очі малюка або цілувати його, поки годуєте з пляшечки. В цей час в його організмі починає активно вироблятися гормон любові - окситоцин.

 

Ви будете більш енергійною

Завдяки відмові від грудного годування, у вас з'явиться більше часу на відпочинок. Поки ви насолоджуєтеся солодкими годинами сну, давати дитині суміші може ваш чоловік/сестра/мама. Зміна ролей дуже важлива для фізичного і психологічного здоров'я мами.

 

У наш час суміші схожі на грудне молоко

Ні, вони не здатні повноцінно замінити молоко матері, але їх формули максимально наближені до оригіналу. Сучасні бренди включають до складу сумішей про- і пребіотики (здорові бактерії) для підтримки імунітету дитини та імуностимулюючі добавки, такі як холін, залізо і DHA.

 

Штучне годування знижує ризик появи післяпологової депресії

Було б необачно заявляти, що відмова від грудного вигодовування допоможе остаточно вирішити проблему. Але, якщо вам неприємний сам процес - ризик виникнення післяпологової депресії зростає на цілих 42%.

 

Дитина буде краще контактувати з батьком

Тісний зв'язок дитини з мамою запрограмований природою, а ось татам доводиться докласти певних зусиль, щоб домогтися уваги малюка. Завдяки штучному вигодовуванню у вашого чоловіка буде можливість "включитися" в життя малюка з перших місяців його життя.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 основні помилки чоловіків при спілкуванні з дітьми

Зараз ви читаєте новину «5 причин, чому не годувати грудьми - це нормально». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути