середа, 09 березня 2016 18:44

Вчені розгадали "формулу кохання"

Вчені розгадали "формулу кохання"

Найзагадковіше і прекрасне почуття кохання, як виявилося, можна пояснити на рівні біохімії людини. "Формулу кохання" намагався обчислити граф Каліостро. Але він розраховував на чужорідних речовинах, тоді як всі потрібні речовини вже є в організмі, йдеться на сайті koxana

Вчені дійшли висновку, що палка або романтична закоханість, яка супроводжується станом ейфорії, схожа на наркотичне сп'яніння. Любов не чує доводів розуму, людина не може нормально їсти і спати, вона не в змозі зосередитися на роботі чи навчанні. Заради цього почуття люди живуть, роблять героїчні вчинки, створюють прекрасні твори мистецтва і вмирають.

Все це робляють гормони, що викликають біохімічні реакції в тілі людини. Закоханий залежить від "коктейлю" речовин, які викидаються організмом.
Перша стадія любові - адреналін і дофамін. Саме вони відповідають за ваші "шаленості". Серце вистрибує з грудей при вигляді коханого - це адреналін. Дофамін не дозволяє вам відступитися і змушує вперто добиватися уваги від коханого. Дія цього гормону подібно до дії кокаїну, ви відчуваєте небувалий приплив сил і прагнення постійно перебувати поруч з коханим.

Ейфорію викликає фенілетиламін. Під його дією проходить стадія гострої закоханості. Тому ви постійно думаєте про об'єкт любові, позбавляєтеся сну й апетиту.
Потім до існуючого "коктейлю" речовин приєднується ендорфін. Це його називають "гормоном щастя". Він знімає больові відчуття і допомагає легше пережити стрес. Закохана людина стає повністю контрольованою своїм власним організмом, який виробляє гормони-наркотики.

Романтична пора любові триває приблизно до трьох років. Найпоширеніший термін - 1,5-2 роки. Щасливі пари переходять в наступну стадію любові - "ендорфінну" прихильність. Потім жіночий гормон окситоцин активно заявляє про себе вимогою продовжити рід. Прогестерон викликає у люблячих людей бажання піклуватися один про одного.

Рожеві окуляри стають абсолютно прозорими через три роки відносин. Це дуже складний період для любові. Пара повинна навчитися жити душа в душу без хімічного "палива" гормонів. Якщо цього не відбувається, це може закінчитися погано. Тому працюйте над тим, щоб завжди підримувати палкий вогонь кохання!

Зараз ви читаєте новину «Вчені розгадали "формулу кохання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути