середа, 05 жовтня 2016 18:02

Відмова людства від м'яса може зупинити глобальне потепління

Відмова людства від м'яса може зупинити глобальне потепління

Несподіваний спосіб зупинити глобальне потепління на Землі знайшли науковці. Вони провели дослідження, яким буде світ, якщо люди відмовляться від м'яса до 2050 року. Обчислення зробив науковий співробітник програми "Майбутнє їжі" при Оксфордському університеті Марко Спрінгман і його колеги.

Результати показали, що викиди шкідливих газів в атмосферу від харчової промисловості знизяться на 60%. Передусім - завдяки зменшенню споживання червоного м'яса. А якщо світ обере веганство (найсуворіша форма вегетаріанства, яка передбачає цілковиту відмову від їжі тваринного походження), викиди зменшаться приблизно на 70%.

Також виробництво продуктів, особливо з домашньої худоби, охоплює велику територію. Разом зі шкідливими викидами в атмосферу, це знищує природне різноманіття видів. З 5 млрд га сільськогосподарських угідь у всьому світі 68% використовується для худоби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідники повідомили про нові шокуючі наслідки глобального потепління

Вчені вважають, якщо люди оберуть вегетаріанство, то на 80% цих земель можна буде відновити луки та ліси, які почнуть поглинати вуглець і знизять наслідки кліматичних змін. На колишніх пасовищах відновляться популяції тварин, які постраждали через знищення їхнього природного середовища, наприклад буйволи або вовки. Про це пише BBC Україна.

Нагадаємо, раніше науковці дійшли висновку, що глобальне потепління пов'язане з діяльністю людини. Воно почалося приблизно 200 років тому з початком промислової революції.

Зараз ви читаєте новину «Відмова людства від м'яса може зупинити глобальне потепління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути