Ексклюзиви
середа, 23 березня 2016 09:49

Вегетаріанство врятує людство від глобального потепління - вчені

Вегетаріанство врятує людство від глобального потепління - вчені

Вчені з Оксфордського університету розрахували наслідки скорочення вживання м'яса для всього людства. Їх цікавив не тільки зв'язок вегетаріанства з факторами ризику для здоров'я людини, але і вплив відмови від м'яса на клімат і економіку в цілому. Дослідження опублікували в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences .

Вчені повідомили, що м'ясне скотарство й виробництво харчових продуктів з м'яса відіграє важливу роль у глобальному потеплінні. Дерева вирубуються для звільнення землі для пасовищ, тваринам згодовують тонни їжі, нарешті, ті виробляють метан (парниковий газ) у великих обсягах.

Вчені розглянули чотири сценарії розвитку подій до 2050 року: збереження статус-кво, зниження споживання м'яса в усьому світі, глобальний перехід до вегетаріанської та веганскої дієт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили подібність ДНК у щасливих подружжях

Згідно з їх моделями, навіть другий сценарій дозволить запобігти до 5,1 млн смертей. Якщо населення світу погодиться перейти до веганства, врятують вже 8,1 млн. Крім того, обмеження у м'ясі зменшать викиди парникових газів на 29 відсотків, вегетаріанство — на 63 відсотки, глобальне веганство — на 70 відсотків.

На думку дослідників, найбільше користі відмова від м'яса принесе країнам, що розвиваються. Також вчені визнають, що перехід до рослинної дієти потребує серйозних зусиль від людства.

Нагадаємо, учені створили книгу, що очищує найбруднішу воду до питної.

Зараз ви читаєте новину «Вегетаріанство врятує людство від глобального потепління - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути