пʼятниця, 28 вересня 2018 10:23

Відкрили нову зірку, яка суперечить законам фізики

Відкрили нову зірку, яка суперечить законам фізики
Зробили відкриття, яке відкидає усі закони фізики. Фото: hvylya.net

Вчені Амстердамського університету в Нідерландах виявили унікальну нейтронну зірку, яка викидає релятивістські струмені плазми, незважаючи на те, що володіє дуже сильним магнітним полем.

Відповідно до сучасних теоретичних моделей, джети можуть виникати у зірок із більш слабким магнітним полем, передає Хвиля.

Нейтронна зірка знаходиться в складі подвійної системи Swift J0243.6 + 6124, віддаленої від Землі на 24 тис. світлових років. Речовина від більшої зірки, що знаходиться поруч із компактним об'єктом, перетікає на останній, утворюючи аккреційний диск. З полюсів нейтронної зірки викидаються струмені іонізованих частинок, що досягають близькосвітлових швидкостей. Джети виявлені у багатьох об'єктів, що поглинають речовину компаньйона, включаючи чорні діри, білі карлики та інші нейтронні зірки. У той же час вони не спостерігалися у зірок із потужним магнітним полем і вважалося, що воно перешкоджає утворенню струменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У NASA зробили заяву щодо загубленого марсохода

Вчені зафіксували радіовипромінювання від Swift J0243.6 + 6124, що вказувало на існування джетів, які слабші відомих аналогів приблизно в 100 разів. У той же час магнітне поле нейтронної зірки в 10 трильйонів разів сильніше, ніж у Сонця. Це спростовує гіпотезу про магнітне придушенні релятивістських струменів, згідно з якою сильне поле відштовхує диск. Останній повинен знаходитися в достатній близькості від нейтронної зірки, щоб джет міг утворитися. Вчені вважають, що у випадку Swift J0243.6 + 6124 струмені формуються через велику кількість обертальної енергії диска, проте це припущення ще слід перевірити.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили нову зірку, яка суперечить законам фізики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути