понеділок, 12 грудня 2016 13:35

Вчені з'ясували, від чого найбільше радіють люди

Вчені з'ясували, від чого найбільше радіють люди

Американські вчені дослідили, що хвастощі приносять людям більше задоволення, ніж гроші.

Науковці провели експеримент, учасники якого повинні були розповісти про себе будь-які схвальні історії. Виявилось, почуття суб'єктивної цінності приносить людині велике задоволення. Під час хвастощів у мозку активується певний нервовий тракт відповідальний за процес отримання задоволення.

В одному з тестів автори експерименту пропонували людям гроші за те, щоб вони поговорили про когось ще, окрім себе. Чверть із них відхилила пропозицію, запропонувавши натомість поговорити про себе, пише udoktora.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи може сексуальна фантазія підштовхнути до зради - думка психологів

"Хвалитись чимось - це частково є в людській природі. В самому феномені нічого поганого немає. Питання лише в тому, наскільки це може набрати обертів.

Людина, яка забагато хизується, має певні проблеми із самооцінкою. Вона не впевнена в собі, а за допомогою хвастощів ніби врівноважує внутрішнє відчуття своєї цінності, доводить, що вона краща за інших", - розповідає Gazeta.ua психолог Валерія Палій.

Психологи стверджують, хвастощі у людини з'являються з дитинства. Діти починають хвалитися в тих сім'ях, де батьки свідомо чи несвідомо підштовхують дитину до переваги, постійно порівнюють її з однолітками. Тому батькам рекомендують не ставити перед дитиною завищених очікувань. Бо це може створювати у малечі низьку самооцінку, піднімає рівень тривоги, внутрішньої напруги і невпевненості в собі.

Зараз ви читаєте новину «Вчені з'ясували, від чого найбільше радіють люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути