Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2018 11:28

Вчені розповіли, коли і де роботи замінять людей

Вчені розповіли, коли і де роботи замінять людей
Через 7 років більше половини робочих місць займатимуть роботи. Фото: Vesti.Ru

Через 7 років більше половини робочих місць займатимуть роботи.

Так зазначили у доповіді "Майбутнє професій-2018" Всесвітнього економічного форуму, пише Naked Science. Вчені поспілкувались із директорами з персоналу та керівниками вищої ланки різних компаній світу.

Як стверджують дослідники, активне зростання рівня роботизації просто перевизначить завдання для людини. Тож в майбутньому людям доведеться перекваліфікуватись і здобути нові навички.

Зміни у технологіях мають створити близько 133 млн нових вакансій для автоматизованих машин, коли зараз 75 млн робочих місць.

Вже машини замінюють фахівців, що працюють у сфері бухгалтерського обліку, у промисловості, поштовому сервісі та секретарській справі. А люди, що працюють у сфері продажів, маркетингу та обслуговування клієнтів, стануть більш затребуваними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будуть ставити досліди: створили дитину-робота

Першими галузями, в яких відбудеться перекваліфікація робітників, - авіація й туристичний бізнес. До 2022-го там будуть професіонали, адаптовані до нових умов.

Робот зі штучним інтелектом Софія стане гостею Olerom Forum One 2018. Це одна з наймасштабніших бізнес-подій Східної Європи. Відбудеться 13 жовтня у Палаці спорту в Києві.

Цьогорічний форум присвячений темі "Людина&технології: трансформація можливостей". На ньому обговорюватимуть тренди майбутнього, інновації в бізнесі та те, як сила прогресивних технологій може служити на користь бізнесу і відкривати нові горизонти для розвитку українських компаній.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли, коли і де роботи замінять людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути