четвер, 29 жовтня 2020 16:12

В Україні випустять гру про будні військових на Донбасі

Українські розробники анонсували гру The Point of no Return ("Точка неповернення") про будні військових на Донбасі. Про це нещодавно повідомила інформаційна агенція УНІАН.

Проект заснований на реальних історіях і піднімає проблему ментальної ізоляції на війні.

The Point of no Return — історія одного солдата про його рішення піти на війну, повернення додому й інтеграцію в мирне життя.

"Це історія про досвід ментальної ізоляції на війні (в сеттингу війни на Донбасі)", — розповідає автор і геймдизайнер проекту Олексій Фурман. — Про те, як, з іншого боку, спілкування і друзі-провідники в цьому світі здатні згладити найважчі моменти. У гри було кілька реальних прототипів, але на зараз ми зрушили в бік збірних образів".

Автор: Фото: unian.ua
  The Point of no Return: в Україні створили гру про військових на Донбасі
The Point of no Return: в Україні створили гру про військових на Донбасі

The Point of no Return створили в жанрі симулятора ходьби. Головне місце у ній займає атмосфера, декорації й історія. У процесі гри головний герой спілкуватиметься зі своїм напарником по рації.

Автори гри підкреслюють, що вона не буде класичним військовим шутером ("стрілялкою"). Розробники хочуть, щоб якомога більше людей зрозуміли тих, хто знаходиться на передовій.

Автор: Фото: unian.ua
  The Point of no Return: в Україні створили гру про військових на Донбасі
The Point of no Return: в Україні створили гру про військових на Донбасі

"З глобальних механік буде не тільки рація, а й мобільний телефон, на який приходитимуть повідомлення від рідних головного героя, але в цілому на різному рівні готовності у нас й інші невеликі механіки, на зразок тепловізора", — каже Олексій Фурман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна планує освоювати Марс

Всього над проектом працювали понад 15 осіб — концепт-художник, військовий консультант, геймдизайнер, наративні дизайнери, композитор та інші.

Кошти на створення гри виділив Український Культурний фонд. Повний бюджет проекту становить 853 тис. грн.

Демоверсія The Point of no Return вийде протягом найближчого тижня на онлайн-сервісах Steam та Itch.io. Повноцінний реліз, за словами розробників, відбудеться 2021 року.

Реліз відеогри Cyberpunk 2077 нещодавно перенесли на 10 грудня. Розробники кажуть, що їм потрібно більше часу для тестування гри на різних платформах. З початку року реліз гри перенесли вже втретє.

Зараз ви читаєте новину «В Україні випустять гру про будні військових на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути