пʼятниця, 09 квітня 2021 13:46

В Україні стартує пробне ЗНО: що варто знати

В Україні стартує пробне ЗНО: що варто знати
В Україні стартує пробне ЗНО: що варто знати фото: 4vlada.com

10 квітня в більшості регіонів України стартує пробне зовнішнє незалежне оцінювання. У Києві, Чернігівській та Миколаївській областях воно відбудеться 24 квітня.

До пунктів тестування необхідно з'явитися до 10:50. Тестування розпочнеться об 11:00, повідомляє "Урядовий портал".

Вхід учасників до пунктів тестування відбуватиметься за наявності паспорта та запрошення-перепустки. Воно розміщене в особистих кабінетах учасників пробного ЗНО на сайтах відповідних регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Для входу до особистого кабінету необхідно ввести логін та пароль, отримані від регіонального центру. Щоб роздрукувати запрошення-перепустку, потрібно скористатися опцією "Сформувати запрошення-перепустку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві та Чернігівській області пробне ЗНО перенесли

На тестування з собою варто взяти 2-3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору, пляшку з питною водою без етикетки, засоби індивідуального захисту, які можна покласти на робочий стіл і за потреби скористатися.

Усі учасники пробного ЗНО зобов'язані дотримуватися протиепідемічних заходів як до входу в пункти тестування, так і впродовж усього періоду оцінювання. Учасники мають перебувати в масках, мати дезінфектори й користуватися ними, дотримуватися соціальної дистанції з іншими учасниками тестування.

Незалежно від того, коли саме учасники проходитимуть оцінювання, для них буде доступна можливість завантажити тестові зошити з будь-яких предметів із переліку та пройти тестування вдома.

Так, учасники, які проходитимуть оцінювання 10 квітня, зможуть занести свої відповіді до цього сервісу 10-14 квітня, тобто відповідно до попереднього плану.

Учасники з Києва, Чернігівської та Миколаївської областей, для яких тестування перенесли на 24 квітня, зможуть внести свої відповіді з 24 до 28 квітня.

Результати пробного ЗНО за шкалами 1-12 балів та 100-200 балів розмістять в особистих кабінетах усіх учасників оцінювання до 30 квітня.

Відеокоментарі до завдань тестів стануть доступні 11 квітня. Учасникам, які проходитимуть оцінювання пізніше, до 24 квітня радять утриматися від ознайомлення із матеріалами тестів, на які вони зареєструвалися. Це необхідно для того, щоб отримати максимальний ефект від проходження тестування в аудиторії і якнайкраще зрозуміти, на що очікувати під час основної сесії ЗНО.

Цьогоріч зовнішнє незалежне оцінювання може пройти в зміненому форматі. Усе залежатиме від епідеміологічної ситуації в країні. Про це під час брифінгу повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стартує пробне ЗНО: що варто знати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути