понеділок, 05 квітня 2021 21:20

У Києві та Чернігівській області пробне ЗНО перенесли

У Києві та Чернігівській області пробне ЗНО перенесли
Пробне ЗНО перенесли на 24 квітня. Фото: УНІАН

Пробне ЗНО у Києві та Чернігівській області перенесли на 24 квітня.

Це пов'язано з неможливістю дістатися зареєстрованим учасникам та вчителям через обмеження в роботі громадського транспорту, повідомили у Міністерстві освіти та науки.

В інших регіонах пробне ЗНО відбудеться 10 квітня.

"Незалежно від того, коли саме учасники проходитимуть оцінювання, для них буде доступна можливість завантажити тестові зошити з будь-яких навчальних предметів з переліку та пройти тестування вдома. Водночас різнитиметься дата внесення відповідей до сервісу "Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання". Так, учасники, які проходитимуть оцінювання 10 квітня, зможуть занести свої відповіді до цього сервісу 10-14 квітня, тобто відповідно до попереднього плану", - йдеться в повідомленні.

Учасники з Києва та Чернігівської області зможуть пройти пробне тестування з 24 до 28 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пробне ЗНО не потрібне - експерт

"Щоб такі учасники якомога повніше ознайомились з іншими тестами пробного ЗНО, з 10 до 28 квітня у кабінетах цих учасників буде розміщено "бонусні тести", які можна буде пройти вдома і внести результати їхнього виконання у спеціальний сервіс 10-28 квітня. Тобто, якщо учасник з Києва зареєструвався для проходження тесту з математики, він пройде пробне ЗНО з цього предмета 24 квітня і внесе свої відповіді на завдання цього тесту в період з 24 до 28 квітня. Але уже 10 квітня він може ознайомитися з завданнями тестів з української мови, хімії, біології тощо і з 10 до 28 квітня вносити свої відповіді з цих предметів до сервісу визначення результатів", - пояснили в МОН.

Цьогоріч зовнішнє незалежне оцінювання може пройти в зміненому форматі. Все залежатиме від епідеміологічної ситуації в країні. Про це під час брифінгу повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Зараз ви читаєте новину «У Києві та Чернігівській області пробне ЗНО перенесли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути