середа, 02 грудня 2020 14:19

У МОН анонсують запровадження інтернатури для вчителів

У МОН анонсують запровадження інтернатури для вчителів
Проєкт передбачає, що педагогічна інтернатура може проводитися як в закладі освіти, так і дистанційно. Фото: pixabay

Для громадського обговорення Міністерство освіти і науки України пропонує проєкт, згідно із яким планується запровадити у вузах педагогічну інтернатуру для тих, хто хоче стати вчителем.

Термін проходження педагогічної інтернатури становитиме 1 рік, повідомили у МОН.

Інтерна супроводжуватиме педагог-наставник. Серед його обов'язків — здійснювати супровід та підтримку інтерна у педагогічній діяльності протягом 1-го року професійної діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 тис. освітян претендують на титул "Учитель року - 2021"

Основними заходами інтернатури будуть: проведення індивідуальних консультацій, бесід педагога-наставника з інтерном; допомога у підборі відповідної літератури, підготовці навчальних занять; здійснення моніторингу результатів навчання учнів; участь у круглих столах, тренінгах, навчальних семінарах з методичних питань; вивчення системи роботи вчителів із метою власного професійного вдосконалення.

Проєкт передбачає, що педагогічна інтернатура може проводитися як в закладі освіти, так і дистанційно. Звіт про виконання програми педагогічної інтернатури заслуховуватимуть на засіданні педагогічної ради навчального закладу. Також за виконання обов'язків педагога-наставника наказом керівника закладу освіти працівникові призначатиметься доплата.

Уряд Зеленського "заморозив" підвищення заробітних плат педагогам, яке передбачене законодавством про освіту. Про це пише у Facebook співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко. Вона наголошує – фракція вимагатиме перегляду в бюджеті наступного року фінансування для освіти.

Зараз ви читаєте новину «У МОН анонсують запровадження інтернатури для вчителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути