вівторок, 06 грудня 2016 13:12

В Антарктиді знайшли доісторичну комаху

В Антарктиді знайшли доісторичну комаху

Американські вчені Університету Північної Дакоти і Смітсонівського інституту в одному з льодовиків Антарктиди знайшли останки давнього жука. Його вік - понад 14 млн років.

Фахівці виявили скам'янілі крила комах у районі льодовика Бірдмора, приблизно за 550 км від Південного полюса. Результати дослідження опублікували в журналі ZooKeys, передає National Geographic.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У тропіках знайшли унікального зеленого гіганта

Вид знайдених жуків ученим невідомий. Вони припускають, що комахи належать до сімейства турунів (Carabidae). Знахідку назвали Antarctotrechus balli. Науковці проаналізували рештки комах і з'ясували, що вони мешкали на території Антарктиди 14-20 млн років тому. Тоді клімат "білого континенту" був значно тепліший, і він був вкритий рослинністю.

Відкриття вносить важливий внесок у вивчення історії Землі. Зараз на території сучасної Антарктиди мешкають лише три види комах: блохи, безкрилі комарі і мурахи. Всі вони не літають. На думку фахівців, Antarctotrechus balli також були комахами, котрі не літали.

Під час розширення метро Лос-Анджелеса у США робітники натрапили на кістки мастодонта, який вимер близько 10 тис. років тому, пише Gizmodo. На місці будівництва знайшли череп, зуб, бивні та інші фрагменти тварини, схожої на сучасного слона.

Зараз ви читаєте новину «В Антарктиді знайшли доісторичну комаху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути