пʼятниця, 16 жовтня 2020 08:46

Витік кисню на МКС: росіянам порадили залатати тріщину скотчем

Витік кисню на МКС: росіянам порадили залатати тріщину скотчем
У Центрі управління польотами космонавтам порекомендували використати для ліквідації подряпини на борту МКС поролон і клейку стрічку. Фото: pixabay.com

На Міжнародній космічній станції стався черговий витік кисню, зафіксували також падіння тиску. Позаштатна ситуація сталася в російському модулі.

У Центрі управління польотами космонавтам порекомендували використати для ліквідації подряпини на борту МКС поролон і клейку стрічку, повідомляє російський "Інтерфакс".

Така порада надійшла у відповідь на зроблені космонавтом Іваном Вагнером фото, де виділено можливе місце витоку за допомогою чаїнок із розірваного чайного пакетика.

Тепер виявлену ще в серпні "дірку" на МКС астронавти будуть закладати поролоном і скотчем, хоча раніше такий спосіб ремонту не спрацював. Як запевнили в Роскосмосі ще в серпні, витік повітря на МКС незначний і ледь уловимий приладами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ представила багаторазову ракету зі "злизаним" у Маска дизайном

Раніше повідомлялося про витік в американському секторі Міжнародної космічної станції. Тоді через витік теж відбулася зміна тиску, але у NASA запевняли про відсутність загрози для екіпажу. На станції нині працюють російські космонавти Анатолій Іванишин та Іван Вагнер, а також американський астронавт Крістофер Кессіді.

Зараз ви читаєте новину «Витік кисню на МКС: росіянам порадили залатати тріщину скотчем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути