пʼятниця, 09 жовтня 2020 07:49

РФ представила багаторазову ракету зі "злизаним" у Маска дизайном

Роскосмос представив дизайн нової багаторазової ракети Амур-СПГ. Експерти помітили, що її частини та дизайн дуже схожі на головну ракету компанії SpaceX.

Оглядач космічних технологій Ерік Бергер зауважив, що російська ракета разюче нагадує Falcon 9, передає "Новоє Врємя".

"Росія явно вирішила, що якщо не може перемогти когось, то треба приєднатися до них зі своїм новим дизайном багаторазової ракети-носія. На жаль, відсутність польотів принаймні до 2026 року означає, що РФ буде на 15 років відставати від Falcon 9. Росії пощастило, що SpaceX не займається інноваціями, ха-ха" - написав він у Twitter.

На твіт Бергера відповів глава SpaceX Ілон Маск, написавши, що для Росії це "крок у правильному напрямку".

Автор: ТАСС
 

Крім схожого дизайну всіх ступенів і обтікача, у Роскосмосі також планують використовувати аналогічну повертаєму ступінь і навіть опори для неї, які вже використовує SpaceX. Повідомляється, що Амур-СПГ зможе виводити на низьку навколоземну орбіту до 10,5 тонн вантажу, а у більшій його версії вантажопідйомність збільшується до 12,5 тонн. Тим не менш, це все одно майже у два рази менше, ніж у Falcon 9.

Відмінності між ракетами полягають у тому, що у багаторазової ступені будуть двигуни, які не можна використовувати повторно. Корпус Амур-СПГ буде виконаний не з вуглецю. Сама ракета буде на півметра ширшою і на 8 метрів коротшою, ніж аналогічний апарат SpaceX.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електрокар Маска вперше наблизився до Марса на рекордну відстань

У 1988-му році в СРСР представили космічний шатл Буран, який також став аналогом американського корабля SpaceShuttle. При цьому, спусковий апарат NASA почав літати на 7 років раніше.

Зараз ви читаєте новину «РФ представила багаторазову ракету зі "злизаним" у Маска дизайном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути