Ексклюзиви
субота, 28 вересня 2019 20:34

Унікальні фотографії та арктичне каміння - як відбулися Наукові пікніки
11

Стенд станції "Академік Вернадський" на "Наукових пікніках"
Фото: Соломія Цура
Стенд станції "Академік Вернадський" на "Наукових пікніках"
Стенд станції "Академік Вернадський" на "Наукових пікніках"
Стенд станції "Академік Вернадський" на "Наукових пікніках"
Стенд станції "Академік Вернадський" на "Наукових пікніках"

Сьогодні у Києві відбулися Наукові пікніки.

В столичному парку імені Тараса Шевченка 49 команд учасників проводили різні наукові експерименти і пояснювали та показували науку на практиці. Власну локацію вперше продемонстрував і Національний антарктичний науковий центр.

"Ми представляємо станцію "Академік Вернадський" як унікальне надбання української науки, - каже Gazeta.ua директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий. - У нас немає жодних проблем із тим, як зацікавити дітей нашим стендом. Антарктида їх "чіпляє". Найбільше хочуть дізнатися про айсберги, китів, пінгвінів та інших тварин, які там проживають. Маємо змогу вже готувати собі майбутню заміну".

Учасники антарктичних експедицій демонстрували всім охочим каміння, лишайники та рослини, які вони привезли з Антарктиди. Також показували добірку фотографій льодовикової печери, які передали учасники 24-ї Української антарктичної експедиції, які зараз перебувають на Південному полюсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наукові експерименти і учасники полярних експедицій - відбулися "Наукові пікніки"

"Вирішили представити і велику світлину вигляду станції згори, - говорить Дикий. - На зображенні помітні тіні, які падають в різні сторони. Все тому, що це не одна фотографія, а монтаж із близько 30 знімків. Лише в такому випадку ми отримали повну та чітку картину того, як виглядають всі споруди нашої станції. На сайті нашого центру є цілий 3D-тур по ній. Кожен охочий може поглянути, як ми живемо та де працюємо в Антарктиді".

Спілкувалися з відвідувачами та показували артефакти екологиня Вікторія Іванець, біолог Іван Парнікоза, метеоролог Денис Пишняк, морський біолог Артем Джулай і мікробіологиня Євгенія Прекрасна.

"Також демонструємо прапор з підписами учасників 23 Української антарктичної експедиції, - додає директор НАНЦ. - Кожна з них має свій власний стяг. Протягом року він висів на станції, потім його замінили нові учасники експедиції".

Метою Наукових пікніків є популяризація науки серед молоді: дітей, школярів, студентів, молодих батьків. У Києві фестиваль щороку відвідує від 5 до 10 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Унікальні фотографії та арктичне каміння - як відбулися Наукові пікніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути