субота, 28 вересня 2019 17:19

Наукові експерименти і учасники полярних експедицій - відбулися "Наукові пікніки"
15

Науковий пікнік у Києві
Фото: Соломія Цура
Науковий пікнік у Києві
Науковий пікнік у Києві
Науковий пікнік у Києві
Науковий пікнік у Києві

28 вересня у київському парку імені Тараса Шевченка пройшли "Наукові пікніки".

У заході взяли участь 49 команд учасників – університети, науково-дослідні інститути, гуртки та школи. Вони проводили експерименти з фізики, хімії, біології та інших наук. Паралельно відбувалися два лекторії.

"Основна мета фестивалю - популяризувати науку і показати, що вона в Україні дійсно є. Для цього ми виводимо науковців на вулицю і демонструємо чим вони займаються. - говорить Gazeta.ua координатор Наукових пікніків Анастасія Шелевицька. - Одним із наших лозунгів є "доторкнись до науки". На заході все інтерактивно. Кожен може спробувати провести із вченими різноманітні досліди. А ще ми хочемо зламати певні стереотипи про те, що наука це нудно, а самі науковці - дивні і недосяжні люди. Тому ми знайомимо із ними киян і показуємо, що наука - це потрібно, важливо і цікаво".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям покажуть станцію "Академік Вернадський"

Вперше на фестивалі мав власну локацію Національний антарктичний науковий центр. Крім учасників антарктичних експедицій, фотографій та полярних артефактів, представили макет української станції "Академік Вернадський".

"Захід насамперед розрахований на дітей. Завдяки побаченому вони в майбутньому можуть стати науковцями або визначитись із напрямком в житті чи просто зацікавляться наукою. - додає організатор фестивалю. - Проте чимало відвідувачів є дорослого віку. Ми ж не є фахівцями у всіх сферах. А на пікніках кожен може спробувати інший вид діяльності та познайомитися із однодумцями".

"Наукові пікніки" в Україні - ініціатива, що популяризує науку по всій країні з 2013 року. Фестиваль Наукові пікніки проходить щорічно в різних містах у вересні і у травні.

Зараз ви читаєте новину «Наукові експерименти і учасники полярних експедицій - відбулися "Наукові пікніки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути