середа, 08 серпня 2018 17:52

Улюблене жіноче заняття визнають психологічним розладом

Улюблене жіноче заняття визнають психологічним розладом
Психічне захворювання "шопоголізм" називають ономанія. Фото: lady.tut.by

Любов до покупок і неконтрольовані витрати можуть визнати психічним розладом.

Дослідження провели німецькі науковці з Вищої медичної школи Ганновера. Вони виявили, що в країнах Євросоюзу і Сполучених Штатах за останні 20 років збільшилася кількість шопоголіків, пише "Новое время".

Шопоголіки не вважають проблемою бажання купувати. Утім це не так, переконані психологи. Це психічне захворювання називають терміном "ономанія" або "компульсивний розлад". У світі близько 7% жителів відчувають симптоми цієї хвороби.

"Це справжня залежність. Ми повинні визнати, що шопоголізм може бути небезпечним захворюванням із серйозними наслідками. Якщо його визнають хворобою, ми зможемо виробити оптимальні методи лікування й діагностики ", - каже професор Астрід Мюллер.

Фахівці називають кілька симптомів ономанії. Зокрема, гостре бажання купувати нові речі або почуття занепокоєння, яке можна полегшити після купівлі якоїсь речі. Серед симптомів також - використання шопінгу для придушення негативних емоцій і страх розповісти про свої покупки членам сім'ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому вигідно купувати в інтернет-магазині дьюті-фрі

Хвороба може розвиватися незалежно від доходу людини, кажуть фахівці. У свою чергу покупки не повинні дорого коштувати.

Шопінг збуджує жінок так само, як перегляд порнографічних фільмів. Британські науковці виявили, що знижки та подарункові сертифікати збуджують жінок.

Зараз ви читаєте новину «Улюблене жіноче заняття визнають психологічним розладом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути