Ексклюзиви
середа, 25 березня 2020 11:23

Українські вчені розкажуть про свої дослідження коронавірусу

Українські вчені розкажуть про свої дослідження коронавірусу
Українські вчені: "Визначено діючу речовину, яка здатна уповільнювати розмноження коронавірусу"

26 березня в 11-00 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: "Українські вчені повідомляють про результати досліджень: визначено діючу речовину, яка здатна уповільнювати розмноження коронавірусу". Відбудеться прес-конференція-звіт про результати досліджень Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського, які показали здатність діючої речовини українського виробництва впливати на коронавірус.

Днями завершився етап досліджень, в ході яких вивчалася здатність деяких противірусних препаратів впливати на коронавіруси. Результат виявився більш ніж обнадійливим. Дослідження проводилися на базі Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського провідними українськими вченими-вірусологами. Вплив діючих речовин вивчався в декількох напрямках - методом комп'ютерного моделювання молекулярний (докінг) безпосередньо з комп'ютерною моделлю коронавірусу 2019 nCoV, молекулярного, а також тестуванням дії на двох культурах клітин, заражених коронавірусами, "родинними" з 2019 nCoV. У висновку зазначається, що "Використана модель, на наш погляд, ймовірно, свідчить про інгібірування головної протеази коронавірусу 2019 nCoV". Також відзначено, що "досліджувані речовини статистично достовірно інгібують репродукцію коронавірусу".

У дослідженнях відзначено, що діюча речовина продемонструвала ефективне придушення реплікації коронавірусів в культурах клітин (invitro). Також відзначено, що вказана діюча речовина істотно знижує відсоток апоптотичних клітин у порівнянні з клітинами, інфікованими вірусом практично більше ніж в 2 рази, чим рятує половину клітин, уражених вірусом, від смерті. Тобто, мова йде про велику ймовірність, що досліджувана діюча речовина буде здатна гальмувати розмноження коронавірусів в організмі.

Детальну інформацію про діючі речовини, результати дослідів і висновки експертів оприлюднять учасники прес-конференції: Віталій Цимбалюк, президент Національної академії медичних наук України, академік НАМНУ, Заслужений діяч науки і техніки України, доктор медичних наук, професор Вікторія Задорожна, директор Державної установи "Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України", професор, член-кореспондент АМН України; Світлана Рибалко, завідуюча лабораторією експериментальної хіміотерапії вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л. В. Громашевського АМН України, доктор медичних наук, професор; Анатолій Новик, засновник і президент фармацевтичної компанії "Екофарм"; Олександр Гриневич, заступник генерального директора компанії "Екофарм", доктор медичних наук, Заслужений діяч науки і техніки України; Сергій Борщов - завідувач наукового відділу інтенсивної терапії та детоксикації "Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України", доктор медичних наук, лікар - анестезіолог вищої категорії.

вул. Хрещатик, 4, конференц-зал. Потрібна акредитація. Телефон: (067) 439 79 02.

Онлайн-трансляція почнеться об 11.00 в четвер, 26 березня, і буде доступна за посиланням: https://www.unian.ua/static/press/live

Питання учасникам прес-конфренції можна задати ел. поштою: [email protected] (з поміткою "Питання на прес-конференцію 26.03), а також по телефону прес-центру УНІАН (044) 498 07 64, (питання по телефону будуть також прийматися і протягом онлайн-трансляції прес- конференції).

Зараз ви читаєте новину «Українські вчені розкажуть про свої дослідження коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути