Ексклюзиви
середа, 01 вересня 2021 09:45

Україна просить Google допомогти зі зменшенням російського контенту в YouTube

Україна просить Google допомогти зі зменшенням російського контенту в YouTube
Google пропонують залучити незалежних українських редакторів, які займатимуться підбором контенту. Фото: pixabay.com

Українські посадовці пропонують компанії Google залучити незалежних вітчизняних редакторів із добору контенту для сторінок українського YouTube та YouTube Music.

Пропозицію озвучив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на зустрічі з віцепрезидентом Google із питань міжнародних справ і суспільної політики Караном Бхатія, повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

"Зараз на початкових сторінках нашим користувачам пропонують російський контент. Це є неприпустимим, коли в Україні триває війна", - заявили у відомстві.

На зустрічі також обговорили можливість оптимізації співпраці щодо застосунку "Дія" та питання добору й рекомендацій контенту для головної сторінки українського YouTube Music і YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді почнуть стежити за якістю 4G в Україні

Жоден україномовний кліп не потрапив до першої десятки найпопулярніших музичних відео на YouTube в Україні за 2020 рік. Єдиний вітчизняний виконавець у топі - Monatik. Його пісня "Вечериночка" у співавторстві з Вірою Брежнєвою набрала 26 млн переглядів. Решта - з Росії. Україна не пропонує альтернативи російській клубній і реп-музиці. Тому українці активно слухають російську, вважає музичний критик Олексій Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Україна просить Google допомогти зі зменшенням російського контенту в YouTube». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути