неділя, 18 лютого 2018 09:29

Український вчений отримав $100 тисяч

Український вчений отримав $100 тисяч
Премію Володимир Дрінфельд отримав разом із колегою за досягнення у математиці. ФОТО: НАН України

Премію Вольфа за досягнення у математиці отримав член-кореспондент Національної академії наук України Володимир Дрінфельд разом з колегою Александером Бейлінсоном. Їм вручили грошову винагороду у $100 тис.

Про це повідомляє прес-служба НАН України.

Обидва вчені працюють в Університеті Чикаго. Їх нагородили за цикл інноваційних робіт з алгебраїчної геометрії, теорії зображень і математичної фізики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, кого висували на Нобелівську премію з літератури від України

"Йдеться про результати першорядної ваги, які створюють геометричну модель алгебраїчної теорії, що відіграє ключову роль у теорії полів та фізичній теорії струн, і в такий спосіб підсилюють плідну взаємодію між сучасними фундаментальною математикою та фізикою. Ці результати одержано зазначеними авторами у ході спільних досліджень", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Премію імені винахідника Рікардо Вольфа заснували 1978 року. Щорічно нагороджують в Ізраїлі 5-6 науковців у кількох галузях сучасної науки: сільське господарство, хімія, математика, медицина, фізика і мистецтво.

Зараз ви читаєте новину «Український вчений отримав $100 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути