Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2018 12:50

Стало відомо, кого висували на Нобелівську премію з літератури від України

Шведська академія наук опублікувала архівний документ з іменами письменників, яких висували на отримання Нобелівської премії в галузі літератури 1967 року. Списки претендентів тримають в секреті протягом 50 років.

Згідно з документом, 1967 року на отримання премії висували українських поетів Павла Тичину, Івана Драча та Ліну Костенко.

Цих кандидатів запропонував Омелян Пріцак — українсько-американський історик та мовознавець. Був доктором філософіїї, професором Геттінгенського і Гарвардського університетів.

Автор: svenskaakademien.se
  Павло Тичина, Ліна Костенко та Іван Драч були у списку претендентів на Нобелівську премію 1967 року.
Павло Тичина, Ліна Костенко та Іван Драч були у списку претендентів на Нобелівську премію 1967 року.

Загалом у списку вказали 70 письменників, що претендували на отримання премії.

Серед них - аргентинський класик Хорхе Луїс Борхес, ірландський письменник Семюель Беккет, чилійський поет Пабло Неруда, а також автор трилогії "Володар кілець" Джон Рональд Руел Толкін.

1967 року лауреатом Нобелівської премії з літератури став письменник з Гватемали Мігель Анхель Астуріас "за яскраве творче досягнення, в основі якого лежить інтерес до звичаїв і традицій індіанців Латинської Америки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали претендентів на премію Рильського

2017 року премію отримав британський письменник японського походження Кадзуо Ішіґуро.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, кого висували на Нобелівську премію з літератури від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі