вівторок, 02 жовтня 2018 16:31

Українські астронавти полетять в космос

Українські астронавти полетять в космос
У листопаді відбудеться історична подія для України

Україна вирішила долучитися до освоєння космосу.

Запуск Першої української космічної місії відбудеться на початку листопада, кажуть інженери компанії UKRAINIAN SPACE Х,
Дату запуску будуть коригувати, керуючись метеоданими.

Навколо події - безліч чуток. Всі спантеличені щодо мети українців полетіти в космос. Керівництво Центру управління польотами заявляє, що місія буде науково-дослідницькою, але після повідомлення про запуск Першої української космічної місії, експериментальна гірничодобувна компанія "Львівмінерал" проявила інтерес до космічного житла Bigelow. Тому промисловий або колонізаційний підтекст не варто виключати.

Як стало відомо, запустити шаттл було вирішено після тестів вдосконаленого палива, над яким працювала незалежна випробувально-аналітична лабораторія FAST PETROL.

Шаттл складається з двох основних частин – командного та службового відсіку. З командного відсіку буде здійснюватися управління польотом. Екіпаж у складі 6 осіб під час польоту також буде знаходитися у командному відсіку.

Для відпрацювання методів посадки та аеродинамічних випробувань був побудований прототип основного шаттла MINI SPACE SHUTTLE. Аеродинамічні характеристики перевірялися за допомогою спеціально обладнаного літака. Перші польоти були проведені без екіпажу, при наступних запусках в кабіні перебували спеціально навчені пілоти, які стежили за приладами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і Китай схвалили програму співробітництва в космічній сфері на 4 роки

Під час відпрацювання методів посадки і випробувань обійшлося без аварій.

Відбір астронавтів для першої української космічної місії ще триває. За умовами відбору, учасники місії не повинні бути знайомі або якось пов'язані, аж до моменту запуску шаттла.
Імена астронавтів поки невідомі.

У листопаді відбудеться історична подія для України. Варто відзначити, що запуск місії стане великим внеском у пілотовану космонавтику та освоєння космосу людиною.

Україна і КНР схвалили довгострокову програму співробітництва в космічній сфері на 2016-2020 роки. Програма двостороннього співробітництва передбачає спільну реалізацію понад 70 проектів. Значна частина передбачає створення ракетно-космічної техніки з урахуванням реалізації КНР Місячної програми і місії з дослідження планет Сонячної системи, а також співпраця у сфері створення нових матеріалів і дистанційного зондування Землі.

Зараз ви читаєте новину «Українські астронавти полетять в космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути