середа, 31 жовтня 2018 17:47

Українець створив окуляри з кави
10

Фото: kickstarter.com

Український еко-стартап Ochis Coffee запустив кампанію зі збору коштів на Kickstarter. У планах зібрати щонайменше $10 тис. і запустити масове виробництво окулярів із кави.

"Спочатку кавову макуху і льон пресують. Потім склеюють біополімером на основі рослинної олії. Потім суміш обробляється на цифровому верстаті. Далі фрезеруємо потрібні отвори та поглиблення під лінзи, встановлюємо потрібну фурнітуру. Щоб отримати окуляри хорошої якості, вручну шліфуємо оправу та просочуємо її гідрофобним шаром. Далі в оправу вставляємо потрібної форми і розміру лінзи", - розказує Gazeta.ua винахідник Максим Гавриленко.

Для одних окулярів достатньо макухи від 3 стаканчиків еспресо.
Автор: kickstarter.com
 

"Ідея виникла від усвідомлення "пластикової" проблеми забруднення навколишнього середовища. Ми цілеспрямовано шукали потрібні органічні матеріали, які можна було б повторно переробити. Саме тому відмовилися від нафтового пластику в складі окулярів", - додає автор проекту. Його родина більше 15 років в оптичному бізнесі, продає та ремонтує окуляри.

У стандартній комплектації в оправи встановили лінзи Carl Zeiss із захистом від ультрафіолету. Дужки мають натуральну солом'яну структуру. У доступі 5 різних моделей оправ. Колір оправи кавовий - майже схожий на чорний.

Автор: kickstarter.com
  Evolve - ідеальний вибір для коктейлю
Evolve - ідеальний вибір для коктейлю

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що важливо знати стартаперам

"Дизайн окулярів робили максимально універсальним для різних людей з різними типами обличчя. Аксесуар також можна використовувати з різним стилем одягу. До прикладу, класичний дизайн окулярів підійде до ділового костюму, круглі окуляри підкреслять вуличний стиль, а окуляри з так званою кошачою рамою додадуть жінці таємничого вигляду", - каже винахідник.

Каркас окулярів служитиме близько 10 років.

"Каркас окулярів насищений водонепроникною речовиною. Тому вони не бояться дощу або морської води, якщо їх не занурювати на довгий час. Окуляри не руйнуються на сонці. Після декількох років у воді або ґрунті оправа починає розкладатися і стає добривом", - каже Максим Гавриленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які окуляри шкідливо купувати дітям

У планах - щоденно випускати від 10 аксесуарів. Вартість передзамовлення еко-окулярів на світовому ринку більше 1,9 тис. грн. Звичайна роздрібна ціна - від 3,3 тис. грн . Ціну для українського ринку поки не визначили. Вона буде нижчою, каже автор проекту.

Українська компанія Effa ввійшла до п'ятірки кращих стартапів світу в сфері клімату на конкурсі в Німеччині. Українці презентували одноразову зубну щітку, виготовлену з переробленого паперу та екологічно чистих матеріалів, які не наносять шкоди природі.

Зараз ви читаєте новину «Українець створив окуляри з кави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути