Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2019 16:01

Учні 9-го класу складатимуть іспити по-новому

Учні 9-го класу складатимуть іспити по-новому
Іспит з іноземної міститиме аудіювання. Фото: snob.ru

Державна підсумкова атестація з іноземної мови у 9-му класі складатиметься з аудіювання.

Знання мови на слух ввели перше. Торік аудіювання включили до ЗНО з іноземних мов, повідомляють в Міністерстві освіти.

ДПА 9-му класі проводитимуть з 3-х предметів: української мови, математики та третій – на вибір. Це може бути іспит з іноземної мови: англійської, німецької, французької або іспанської.

Іспит з іноземної проводитимуть у письмовій формі. Він складатиметься з 3-х частин: аудіювання, читання і використання мови. Триватиме 1 год.

"Торік ми вперше зробили аудіювання частиною тесту ЗНО з іноземних мов. Насамперед, щоб перевірити, наскільки учень не просто завчив матеріал, а й може ним користуватися, щоб вільно орієнтуватися в іншомовному середовищі. З цього року частину аудіювання матимуть і завдання ДПА з іноземної мови в 9-му класі. Розуміння мови на слух – це частина стандарту міжнародних мовних тестів", – пояснив заступник Міністра освіти і науки Вадим Карандій.

Матеріали для іспитуз іноземної мови в 9-му класі готуватиме вчитель. Завдання будуть двох рівнів. Рівень А2+ матимуть учні, які вивчають мову на рівні стандарту. В1 - для класів поглибленим вивченням іноземних мов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, кого не пустять на ЗНО

Матеріали для аудіювання мають містити аудіозапис тексту та одне післятекстове завдання. Теми мають стосуватися вікових особливостей та інтересів учнів, кажуть в МОН. Приміром, фрагмент радіо-програми, прогноз погоди,телефонні перемовини тощо.

Для рівня стандарту аудіотекст має бути тривалістю 1-2 хв. Для поглибленого вивчення – 3-4 хв. Учні прослуховують запис двічі, потім виконують завдання до нього.

Для вступу до вузу абітурієнт повинен подати сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання з 3 предметів. Для цього необхідно зареєструватися на ЗНО. Реєстрація на офіційну сесію розпочнеться з 5 лютого. Триватиме до 25 березня.

Зараз ви читаєте новину «Учні 9-го класу складатимуть іспити по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути