Вчені з'ясували, чому саме ігристе вино або шампанське, є незмінним атрибутом свята, інформує gogetnews.
Фахівці Національного центру наукових досліджень у Франції виявили, що шампанське роблять таким успішним і улюбленим - його бульбашки.
Вони не тільки піднімають настрій людям своїм виглядом у бокалі, а й надають відчуття "свята" за рахунок винного аромату. Його нотки з елементами СО2 виділяються в процесі ферментації дріжджів. Потрапляючи на поверхню, бульбашки лопаються і насичують повітря ароматом "свята".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили, який напій врятує від депресії
Наголошують, що найбільший ефект "свята" досягається під час охолодження шампанського, тому пропонують додати в напій охолоджені ягоди винограду, щоб покращити смак та аромат.























Коментарі