Ексклюзиви
вівторок, 30 квітня 2019 07:25

Вчені виявили небезпечну речовину у хлібі

Вчені виявили небезпечну речовину у хлібі
Вчені знайшли небезпечну для людини речовину у хлібі Фото: Агрополіт

Науковці визначили, що деякі харчові добавки в хлібі несуть ризики для здоров'я людини.

Вчені Гарвардського університету провели експерименти, у результаті яких дізналися про небезпеку регулярного вживання хлібобулочних виробів. Усі дослідження проводили на мишах та людях, повідомляє Science Translational Medicine.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські геологи виявили породи, які можуть змінити вік Антарктиди

Добавку пропіонат, яку додають до хлібу погано впливає на здоров'я. Вона потрібна, щоб зменшити утворення цвілі.

Пропіонат може збільшити ризик розвитку ожиріння і діабету. Усе тому, що він провокує зростання рівня відповідних гормонів.

Вчені Оксфордського університету дійшли висновку, що щоденне вживання червоного і переробленого м'яса може підвищити ризик виникнення раку кишківника. Вони протягом шести років збирали дані 500 тис пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Вчені виявили небезпечну речовину у хлібі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути