Ексклюзиви
четвер, 15 серпня 2019 17:56

Учені зможуть обирати стать майбутньої дитини

Учені зможуть обирати стать майбутньої дитини
Співвідношення появи самця чи самки становить 50% на 50% Фото: hyser.com.ua

Дослідники з Університету Хіросіми у Японії навчилися обирати стать потомства тварин при штучному заплідненні. Провели експерименти на мишах, що призвели до успішних результатів.

Дослідникам вдалося впливати на клітини таким чином, щоб активність проявляв тільки один з типів сперматозоїдів - "чоловічий" або "жіночий", пише ТСН.

У клітинах ссавців є два типи хромосом: X і Y. У самок всі клітини, разом зі статевими, містять лише Х-хромосоми, а у самців всі клітини, крім статевих, мають хромосоми обох типів. Сперматозоїди можуть містити лише один з типів хромосом.

Якщо яйцеклітина містить тільки X-хромосоми і вона буде запліднена сперматозоїдом першого типу, то клітини плоду будуть містити ХХ-хромосоми. Дитина буде жіночої статі. Якщо запліднити яйцеклітину сперматозоїдом другого типу, то це викличе появу потомства чоловічої статі, з хромосомами XY.

Клітини обох типів виробляються в рівних частках. Співвідношення появи самця чи самки становить 50% на 50%.

Біологи розробили хімічну речовину, яка може знизити рухову активність сперматозоїдів з Х-хромосомами. Вона жодним чином не впливає на їх життєздатність і здатність до запліднення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальна вагітність: жінка з пересадженою маткою народила дитину

При штучному заплідненні вчені отримали можливість вибирати "швидкі" або "повільні" сперматозоїди. Використання сперми "швидкого" типу в 90% випадків призводило до народження самців, а в 81% випадків використання сперми з "повільними" клітинами призводило до народженням самок.

Для того, щоб запланувати стать дитини необхідно дотримуватися дієти, методу "відновлення" крові та підсвідомо думати про омріяну дитину.

Спеціальна дієта полягає в тому що для народження хлопчика в раціоні повинна переважати їжа багата іонами калію і натрію: м'ясо, персики. Для дівчинки - продукти багаті іонами кальцію і магнію - молочні продукти, зелень.

Зараз ви читаєте новину «Учені зможуть обирати стать майбутньої дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути