вівторок, 02 жовтня 2018 15:33

У якому віці люди мають найвищу самооцінку

У якому віці люди мають найвищу самооцінку
Самооцінка хвилеподібно зростає до 60 років. Фото: obzor-gazet

З віком людина стає впевненішою у собі. Відтак – володіє більш високою самооцінкою.

Самооцінка поступово наростає протягом життя. Її пік припадає на 60 років. Науковці опублікували доповідь в американському науковому журналі Psychological Bulletin, пише "Новое время".

Науковці проаналізували більше 300 досліджень, які стосувалися самооцінки. Вони враховували рік народження, стать і національність.

Виявилося, що самооцінка хвилеподібно зростає до 60 років. На піку вона тримається протягом 10 років. У віці 70-80 років уявлення людини про важливість своєї особистості поступово погіршується. Падає у 90 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як нестабільні романтичні стосунки впливають на психіку

Низька самооцінка у молоді – через захоплення соціальними мережами. Висновки про свою значущість вони роблять за кількістю лайків і коментарів. Тому потрібно менше жити в онлайні. А життєвій досвід допомагає людям менше звертати увагу на думку інших.

Вчені Бернського університету заявили, що пік свого щастя люди досягають ближче до 60 років. З 4 до 11 років, як правило, самооцінка йде вгору. У 20 років люди зазвичай стають незалежні, і саме в цьому віці спостерігається різкий стрибок самооцінки.

Зараз ви читаєте новину «У якому віці люди мають найвищу самооцінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути