пʼятниця, 31 серпня 2018 07:25

Як нестабільні романтичні стосунки впливають на психіку

Як нестабільні романтичні стосунки впливають на психіку
Не варто повертатися у токсичні стосунки. Фото: wmj

Нестабільні романтичні стосунки негативно впливають на психологічне здоров'я партнерів.

Дослідження провели американські психологи Місурійского університету. До нього залучили 500 осіб. Фахівці встановили зв'язок між нестабільністю в стосунках і насильством, пише "Новое время".

У респондентів, які часто розходилися і сходилися зі своїми партнерами, більш високий рівень розвитку депресії, тривоги і занепокоєння. Така модель стосунків призводить до низької самооцінки і посилює внутрішню нестабільність.

"У таких стосунках партнери страждають від низької самооцінки і в результаті зазнають серйозні психологічні проблеми. Чим довше такі стосунки продовжуються, тим гірше вони себе почувають. Я рекомендую таким партнерам тричі подумати, навіщо вони продовжують ці відносини і пам'ятати, що немає нічого важливішого за вашого здоров'я, ризикувати яким особливо небажано заради людини, який робить вас нещасним", - говорить тренер зі стосунків Джеймс Прис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як фантазія впливає на стосунки

Часто партнери перебувають у таких стосунках через сексуальний зв'язок. Таким чином вони знову прагнуть повернутися у потенційно токсичні стосунки.

Психологи виявили, що до зрад схильні імпульсивні і енергійні люди. В групі ризику і ті, хто мав велику кількість сексуальних партнерів.

Зараз ви читаєте новину «Як нестабільні романтичні стосунки впливають на психіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути