Ексклюзиви
вівторок, 22 вересня 2020 13:14

У школах введуть новий предмет

У школах введуть новий предмет
Учні вивчатимуть новий предмет про підприємництво. Фото: Pixabay

Шкільний навчальний предмет про підприємництво для учнів старших класів планує впровадити Міністерство цифрової трансформації.

Найближчими роками Мінцифри планує відкрити центри підтримки підприємництва "Дія.Бізнес" у всіх містах, про це повідомила заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

"Ми в Мінцифри плануємо запустити цього року факультативний предмет про підприємництво для школярів 10-11 класів. Я сподіваюся, що наприкінці цієї осені ми зможемо це зробити. Цього року ми плануємо ще кілька відкриттів. Наступні два відкриття - Миколаїв і Черкаси. Ще десяток центрів у нас перебувають у роботі. Ми плануємо покрити практично всі міста такими центрами", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли алгоритм дій батьків, коли дитина прогуляла школу

У серпні Міністерство цифрової трансформації заявило про плани ввести в українських університетах курс "Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами" в рамках проєкту "Підприємницький університет".

Також Міністерство освіти та науки розробило проєкт Національної стратегії розвитку інклюзивної освіти на 2020-2030 роки та план заходів щодо її реалізації. Станом на вересень 2020 року, було відкрито 633 інклюзивно-ресурсних центри, а минулого навчального року в 35,14% шкіл були інклюзивні класи.

У проєкті Державного бюджету України на наступний рік запланували збільшити фінансування освіти на 34 млрд грн. Загальний бюджет, якщо не враховувати місцевих, становить 173,8 млрд грн. Про це повідомили на сайті Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «У школах введуть новий предмет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути