пʼятниця, 15 вересня 2023 21:54

У NASA призначили керівника дослідження НЛО

У NASA призначили керівника дослідження НЛО
NASA повідомило про призначення нового директора з дослідження невідомих аномальних явищ. Фото: The Willage

Космічне агентство США NASA повідомило про призначення нового директора з дослідження невідомих аномальних явищ (UAP), які більш відомі громадськості як НЛО.

Голова агентства заявив, що група експертів закликає детальніше з'ясувати факти цього явища. Про це повідомляє Reuters.

Адміністратор NASA Білл Нельсон оголосив про нового керівника дослідження, не розголошуючи особи людини, після того, як незалежна група експертів у новому звіті рекомендувала NASA активізувати свої зусилля для збору інформації про UAP і відігравати більшу роль у допомозі Пентагону їх виявити.

Під час пресконференції він також висловив особисту думку, що позаземне життя існує.

"Є всесвітнє захоплення UAP. Під час моїх подорожей одне з перших питань, яке я часто отримую, стосується цих спостережень. І багато в чому це захоплення пов'язане з невідомою природою. Якщо ви запитаєте мене, чи вірю я в існування життя у всесвіті, який настільки величезний, що мені важко уявити наскільки, моя особиста відповідь: "Так", – заявив Нельсон.

Водночас він сказав, що ймовірність того, що інопланетні істоти відвідали Землю, низька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апарат NASA вперше в історії виробив повітря на Марсі

Комісія NASA, що складається з низки експертів у різних галузях, була сформована минулого року та провела своє перше публічне засідання в червні 2023-го.

За словами Нельсона, незалежна дослідницька група NASA не знайшла жодних доказів того, що невідомі аномальні явища мають позаземне походження, додавши, що "ми не знаємо, що це за UAP".

Він підкреслив, що метою космічного агентства є "відвести розмову про UAP від ​​сенсаційності до науки".

"Місія NASA – з'ясувати невідоме. Що б ми не знайшли, ми повідомимо вам", – додав Нельсон, пообіцявши прозорість щодо будь-яких відкриттів.

У NASA повідомили, що новий директор з досліджень невідомих аномальних явищ займатиметься "централізованим зв'язком, ресурсами та аналітичними можливостями для створення надійної бази даних для оцінки майбутнього UAP".

У коментарі виданню адміністратор агентства розповів, що не знає імені нового директора.

Водночас старший дослідник наукового підрозділу NASA та член дослідницької групи Ден Еванс сказав, що переслідування інших членів комісії з боку громадськості під час їх роботи "частково" стали причиною того, що особу нового директора тримають в секреті.

Вчені з NASA заявили про існування планети, яка може мати багату на водень атмосферу і поверхню, вкриту водним океаном, що є можливим натяком на існування на ній життя.

Дослідники назвали екзопланету K2-18 b, вона обертається навколо холоднішої і меншої за Сонце зірки на відстані в 120 світлових років від нас. Про це повідомляє The Guardian.

Її діаметр у 2,6 раза більший за діаметр Землі, при цьому планета у 8,6 раза більша за Землю за масою. Вона також розташована біля своєї зірки в так званій зоні населеності. Це означає, що на цій планеті є умови для того, щоб існувала рідка вода.

Зараз ви читаєте новину «У NASA призначили керівника дослідження НЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути