вівторок, 03 листопада 2020 15:47

У Мінцифри поділились захмарними планами у сфері IТ

У Мінцифри поділились захмарними планами у сфері IТ
Кількість робочих місць в ІТ сфері зросте до 450 тисяч за 3-4 роки. Фото: pinterest.com

Україна може стати лідером у цифровій трансформації вже за 2 роки.

Такі плани можуть стати реальними завдяки законопроєкту "Дія.City", заявив на брифінгу міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"За даними служби статистики, наш законопроєкт "Дія.City" і ця спеціальна електронна країна, яку ми створюємо, допоможе збільшити у 2 рази експорт та об'єми ринку за кілька років. На сьогодні це 5 мільярдів, за 3-4 роки ми плануємо збільшити об'єм всього ринку до 11-12 мільярдів доларів", - сказав він.

Федоров упевнений, що завдяки цьому кількість робочих місць в ІТ сфері зросте до 450 тис. за 3-4 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкращих бізнесменів, яким ще нема 30: як вони заробили мільйони

За його словами, "Дія.City" сприятиме детінізації в частині ІТ-індустрії. З його допомогою буде можливо зареєструвати компанію, сплатити податки, укладати трудові відносини.

Однак для того, аби стати резидентом сервісу, компанія повинна мати не лише "засновника, директора та бухгалтера", а й повноцінний штат. Також одним із критеріїв є середня заробітна плата - приблизно €1200. Близько 80% виручки має складати експорт.

Міністерство цифрової трансформації забезпечить невтручання правоохоронних органів. Прийти в компанію можна буде лише за наявності відповідної санкції від голови прокуратури в області або на рівні Генпрокуратури.

У планах відомства також створити е-резидентство для іноземних компаній.

2 листопада в Мінцифри анонсували реєстрацію правового режиму для ведення IT-бізнесу. У парламенті зареєструють законопроєкт "Дія.City". Це спеціальний економічний і правовий режим, який повинен створити найкращі умови для ведення IT-бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «У Мінцифри поділились захмарними планами у сфері IТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути