Ексклюзиви
вівторок, 22 травня 2018 19:35

У Києві обговорили питання колонізації Марса

  На фестивалі сучасної субкультури в Києві говорили про колонізацію Марса. Фото: Luckybooks
На фестивалі сучасної субкультури в Києві говорили про колонізацію Марса. Фото: Luckybooks

На традиційному Kyiv ComicCon - фестивалі сучасної субкультури одну з лекцій прочитав Дарт Вейдер. Називалася вона "Зоряні Війни vs Реальність. Який космос очікує нас поза екраном".

У ролі Вейдера постала науковий співробітник Інституту космічних досліджень НАНУ-ДКАУ і автор освітньо-популяризаційного порталу про космос education-project.space, член експертної ради ЛакіБукс Тетяна Скороход.

"Вчені, як не дивно це прозвучить, також отримують натхнення в книгах, фільмах. Багато проектів, які спочатку з'явилися тільки у фантастичній літературі й виглядали, як мрії, з часом стали нашою буденністю. Телефон, вертоліт, субмарина. Хтозна, може, й ідеї Джорджа Лукаса коли-небудь назвуть пророчими", - вважає Тетяна Скороход.

 

Дуже можливо, що так і буде. Тим більше, що після її розповіді відвідувачі Kyiv ComicCon подискутували щодо дослідження космосу, зокрема з етичних аспектів колонізації Марса, проектів Ілона Маска та можливостей заселення інших планет у нашій Галактиці.

"Зоряні війни - це історія, яка з нами з дитинства. І дізнатися, що вона має таку глибоку наукову основу - це поглянути на неї по-новому", - каже відвідувачка Kyiv ComicCon Дарина.

Нагадаємо, ЛакіБукс, який є благодійним проектом IT-компанії Lucky Labs та БФ "Я Майбутнє України", регулярно радує читачів книгами про дослідження Всесвіту. Наприклад, цього місяця на Схід України був направлений благодійний тираж пізнавальної гри-книги "Сонячна система" Жеремі Клейса.

Зараз ви читаєте новину «У Києві обговорили питання колонізації Марса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути