пʼятниця, 09 жовтня 2020 10:28

Twitter виявив і заблокував державні мережі фейкових акаунтів

Twitter виявив і заблокував державні мережі фейкових акаунтів
У компанії повідомляють, що облікові записи, які діють в Ірані, "штучно посилювали розмови на політично чутливі теми". Фото: Pixabay

Соцмережа Twitter заблокувала 1589 акаунтів з Ірану, Саудівської Аравії, Куби і Таїланду за порушення політики компанії з маніпулювання платформою.

Сторінки пов'язано з інформаційними операціями, які проводив Іран, Саудівська Аравія, Куба і Таїланд, повідомляє Engadget.

Twitter додав детальну інформацію про ці облікові записи, а також вніс до своїх архівів п'ять акаунтів, пов'язаних із Росією і закритих ще у вересні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ виявила "ферму" проросійських провокаторів в Україні

У компанії повідомляють, що облікові записи, які діють в Ірані, "штучно посилювали розмови на політично чутливі теми". До них належать питання расової та соціальної справедливості в США, наприклад, рух Black Lives Matter і вбивство Джорджа Флойда. Чимало облікових записів було зламано, і Twitter повернув більшість із них початковим власникам.

Заблокували також 33 аккаунти, пов'язані з урядом Саудівської Аравії.

"Ці акаунти було створено, щоб видавати себе за ключових політичних фігур Катару і просувати наративи про політику Катару, які, з геостратегічної точки зору, вигідні владі Саудівської Аравії", - повідомили в заяві компанії.

Також Twitter закрив 526 фейкових акаунтів, якими керували молодіжні групи, пов'язані з кубинським урядом, і ще 926 акаунтів, імовірно, перебувають у віданні Королівської армії Таїланду (RTA). Щодо російських акаунтів, Twitter пов'язав їх із російською фабрикою тролів. У червні Twitter видалив близько 178 000 облікових записів, пов'язаних із Китаєм, Росією і Туреччиною. Компанія додала до свого архіву відомості про 32 242 з них.

Федеральне бюро розслідувань виявило новинний сайт із назвою NAEBC ("Інформаційна служба громадян США та Європи"). Цей сайт підозрюють у спробі втручання у вибори в США. Він публікував матеріали на політично чутливі теми й поширював їх через пов'язані між собою акаунти в соцмережах.

Зараз ви читаєте новину «Twitter виявив і заблокував державні мережі фейкових акаунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути