Ексклюзиви
середа, 06 квітня 2022 18:33

Спецтема: Війна Росії проти України

TikTok заблокував відео про звірства росіян у Бучі

Китайська соцмережа TikTok заблокувала відео з обкладинками світових ЗМІ про місто Буча, де після відходу російських окупантів знайшли щонайменше 400 вбитих і закатованих мешканців.

Про це повідомили "Детектор медіа", які відео зробили. Воно набрало майже 36 тис. переглядів.

Соцмережа повідомила, що заблокувала відео через "сцени жорстокості й насильства". Відхилив TikTok також апеляцію на це рішення.

 

Це не перший випадок блокування - раніше китайська соцмережа без пояснень і можливості подати апеляцію видалила відео про загибель українського фотожурналіста Максима Левіна.

Ще два ролики стосувалися матеріалу "Детектора медіа" - "Дошка ганьби. Українські політики й медійні персони, які підтримали агресію Росії проти України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай і Грузія допомагають Росії обходити санкції

Єдина апеляція, на яку відреагував TikTok, стосувалася відео, в якому порівняли Адольфа Гітлера і Володимира Путіна. Цей ролик спершу не дозволили публікувати, однак після звернення до служби підтримки доступ до нього відновили.

TikTok - китайський соцмедійний застосунок для створення й поширення відеофайлів та онлайн-трансляцій. Кількість користувачів програми сягнула 1 млрд осіб із 170 країн.

5 квітня Рада безпеки ООН зібралася на засідання стосовно воєнних злочинів Росії в Україні.

У Бучі російські окупанти вбили мирне населення - людям стріляли в потилиці. Вбивали сім'ями: дітей, жінок, бабусь, чоловіків.

Місто було в окупації рашистів майже місяць, тепер Бучу взяли під контроль українські воїни. Місію Міжнародного кримінального суду й міжнародних організацій закликали зібрати докази воєнних злочинів РФ.

Зараз ви читаєте новину «TikTok заблокував відео про звірства росіян у Бучі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути