пʼятниця, 31 березня 2017 07:46

Тетріс допомагає долати стрес

Тетріс допомагає долати стрес
Тетріс допомагає відновитися після травми Фото - positime

Якщо грати в "Тетріс" після травматичної події або сильного стресу, знижується ризик виникнення нав'язливих спогадів про подію. Тетріс допомагає впоратися з депресією. Про це повідомляє positime.

Участь в експерименті прийняли 71 британеці з середнім віком 40 років, які поступили у відділення швидкої допомоги як потерпілі у дорожній аварії або її стали свідком менше 6 годин тому. Автори розділили пацієнтів на 2 групи і запропонували їм подумки відновити картину події. Одночасно перша група протягом 20 хвилин грала в "Тетріс", друга - перераховувала те, чим займалася після госпіталізації.

Потім протягом тижня всі учасники вели щоденник, в якому відзначали як виникають інтрузії (образи, звуки, запахи, що асоціюються з епізодом). Цей показник оцінювався через тиждень і місяць.

Повне зникнення інтрузій спостерігалося у 6% всіх пацієнтів через тиждень і у 13% через місяць. Побічних ефектів від гри в приставку не виявлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли спосіб заснути за хвилину

Отримані дані свідчать про те, що візуально-просторові задачі в перші години після психотравмуючого події можуть використовуватися як безпечне і доступне засіб профілактики інтрузій.

Про раптову смерть може говорити погіршення нюху. Це стверджують шведські науковці зі Стокгольмського університету.

Зараз ви читаєте новину «Тетріс допомагає долати стрес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути