Ексклюзиви
четвер, 11 травня 2017 16:30

Tesla створила дахи, що генеруватимуть енергію

Tesla створила дахи, що генеруватимуть енергію
Тесла продаватиме сонячні батареї. Фото: Прогрес технологій

Компанія Tesla почала приймати передзамовлення на сонячні батареї. Їх особливість у тому, що сонячний елемент встановлюють на всю поверхню даху, який перетворює його на велику сонячну батарею.

За словами Ілона Маска, голови Tesla, сонячний дах генеруватиме енергію впродовж 30 років, тоді як дах прослужить вічно.

На сайті Tesla доступні два види черепиці, які зможуть виробляти сонячну енергію - гладка та текстурована. Наступного року для замовлення будуть доступні також тосканська та сланцева черепиця. Таке покриття розробили спільно з компанією-виробником екологічно чистої енергії SolarCity.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 найцікавіших фактів про Polaroid

Плитку для даху створили з високоефективної сонячної панелі та шару загартованого скла. В основі черепиці лежить кварц, який робить її довговічною. Аби це довести, компанія влаштовувала краш-тести, скидаючи гирі на різні види черепиці — зокрема, глиняну черепицю та шифер. Витримати удар змогло лише "сонячне" покриття. Tesla робить ставку на міцність і обіцяє, що черепиця прослужить доти, доки не розвалиться будинок. Однак генерувати електрику буде протягом 30 років.

За словами Маска, такий дах із вбудованими сонячними батареями коштуватиме значно дешевше, ніж вартість звичайного даху в сукупності з витратами дому на традиційну електрику.

Крім того, Ілон Маск представив покращену версію акумулятора для будинку Powerwall, який можна використовувати у поєднанні з сонячною батареєю. Електромобіль, Powerwall та сонячна батарея у вигляді даху — саме таким бачить компанія Tesla інтегроване майбутнє людства.

Зараз ви читаєте новину «Tesla створила дахи, що генеруватимуть енергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути