Ексклюзиви
неділя, 23 квітня 2023 00:45

Telegram запровадив функцію, яка дозволяє значно економити заряд смартфона: як налаштувати

З початку війни месенджер Telegram став однією з найбільших платформ для поширення новин і спілкування.

Багато українців користуються цим додатком, однак він, як і інші додатки, доволі швидко садить батарею смартфона. На щастя, минулого місяця команда Telegram випустила оновлення для месенджера.

Оновлення 9.5 охоплює купу корисних фішок, зокрема, туди запровадили режим, який значно заощадить заряд батареї вашого телефону.

Даний режим можна включити вручну або налаштувати на автоматичну активацію, коли рівень заряду опуститься до певного значення. Ось що буде, якщо включити економію заряду в Telegram:

– відключаються яскраві анімації і ненав'язливі візуальні ефекти;
– відключається автоматичне відтворення GIF і відео;
– анімовані емодзі і реакції відображаються у вигляді статичних картинок;.
– деактивуються плавні переходи в інтерфейсі під час дзвінків і використання чатів.

Так, опцію відключення анімацій і автоматичного відтворення контенту оптимальніше всього застосовувати як доповнення до стандартних режимів енергоощадження в Android і iOS.

До слова, в режимі економії енергії навіть реакції перестають супроводжуватися анімацією, що знижує навантаження не тільки на акумулятор смартфона, але і на його процесор. Так що режим економії дозволяє не тільки заощадити заряд батареї, але і підвищити продуктивність на менш потужних пристроях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не слід заряджати смартфон у чохлі: роз'яснення

Як налаштувати режим енергоощадження в Telegram

Для активації функції виконайте наступне:

– Відкрийте основне меню, перейдіть до налаштувань Telegram.
– Зайдіть в розділ "Економія енергії".

Автор: УНІАН
  Як налаштувати режим енергоощадження в Telegram
Як налаштувати режим енергоощадження в Telegram

З допомогою повзунка можна налаштувати автоматичне включення режиму економії енергії в Telegram. За замовчуванням це відбувається при досягненні заряду батареї в 30%.

Нижче можна знайти перемикачі, що дозволяють відразу відключити анімації та інші ефекти незалежно від того, працює економія енергії чи ні.

В налаштуваннях енергоощадження Telegram немає спеціальної кнопки, що дозволяє відключити автоматичний перехід в цей режим. Тому при необхідності пересуньте повзунок вліво до упору, щоб в статусному рядку відобразилося значення "Завжди вимкнено".

Автор: УНІАН
  Як налаштувати режим енергоощадження в Telegram
Як налаштувати режим енергоощадження в Telegram

Енергоощадження в Telegram і економія заряду в смартфоні не замінюють один одного. Тобто, при активації цієї функції всередині месенджера телефон, як і раніше, буде працювати в звичайному режимі.

Але якщо включити одночасно обидві функції, то ваш гаджет пропрацює трохи довше, оскільки і система сповільнить роботу, і сам месенджер стане витрачати менше ресурсів.

З початку війни месенджер Telegram став однією з найбільших платформ для поширення новин і спілкування.

Оскільки месенджер зберігає всі листування в "хмарі" і довантажує всю історію, якщо ви, наприклад, залогінилися з нового пристрою, зловмисникам достатньо мати доступ до коду верифікації для отримання доступу до всього архіву повідомлень користувача – а серед них може бути особиста і конфіденційна інформація.

Зважаючи на популярність Telegram, яка зростає, Gazeta.ua закликає громадян подбати про безпеку його використання. Публікуємо корисні поради для захисту свого акаунту – це займе не більше кількох хвилин

Зараз ви читаєте новину «Telegram запровадив функцію, яка дозволяє значно економити заряд смартфона: як налаштувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути