вівторок, 19 січня 2021 05:43

Telegram видалив сотні закликів до насильства

Telegram видалив сотні закликів до насильства
Telegram модерує екстремістські пости. Фото: Reuters

Команда модераторів Telegram заблокувала і видалила сотні постів із закликами до насильства в Сполучених Штатах, які могли б досягти десятків тисяч підписників.

"На початку січня команда модераторів Telegram почала отримувати все більше повідомлень про публічну активності на нашій платформі, пов'язаної з США. Команда діяла рішуче, припиняючи канали США, де пропагується насильство", - повідомив засновник компанії Павло Дуров.

Американці складають менше 2% призначеної для користувача бази Telegram, але, за його словами, соцмережа послідовно присікає розповсюдження публічних закликів до насильства протягом останніх 7 років у всьому світі - "від Білорусі та Ірану до Таїланду і Гонконгу".

Дуров додав, що модератори продовжують обробляти повідомлення зі скаргами від користувачів, а також активно видаляють підбурює до насильства контент.

Він також подякував усім, хто повідомляє про публічних каналах, "які перейшли межу".

"Telegram вітає політичні дебати будь-якого політичного спектра, але буде швидко припиняти тих, хто підбурює людей заподіювати шкоду іншим", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook й Instagram заблокували Трампа до кінця його президентства. Заява Цукерберга

Нагадаємо, соціальна мережа Twitter назавжди заблокувала обліковий запис @realDonaldTrump, якою користувався президент Сполучених Штатів Дональд Трамп на своєму посту.

Зараз ви читаєте новину «Telegram видалив сотні закликів до насильства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути