пʼятниця, 02 листопада 2018 17:56

Створили пластик із картоплі

Шведський студент Лундського університету Понтус Тернквіст створив пластик із картоплі. Матеріал називається Potato Plastic.

Розробку хлопець презентував на престижному світовому конкурсі The James Dyson Award. Переможець отримає €30 тис., пише espreso.tv.

"Матеріал зроблений із картопляного крохмалю та води. Інгредієнти змішують і нагрівають, доки рідина не загусне. Потім суміш слід розлити у необхідні форми. Матеріал може бути товстим або тонким. Це залежить від того, скільки рідини влити у форму. Матеріал термопластичний, бо формується під тиском, коли піддається впливу спеки і вологи, - розказує Понтус Тернквіст. - На вигляд матеріал має неоднорідний прозорий колір. Забарвлення можна отримати, якщо додати до суміші органічні барвники. Із такого матеріалу можна створювати столові прибори та екологічну пластикову тару".

Екологічний пластик розкладається менш ніж за 2 місяці на воду і крохмаль.

Автор: The Huffington Post
  Екологічний пластик розкладається менш ніж за два місяці
Екологічний пластик розкладається менш ніж за два місяці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Україна відмовиться від пластикового посуду

Адаптувати розроблену технологію синтезу біопластику можна для будь-якого продукту. Зокрема, рису.

Їстівний посуд, який може замінити пластик, винайшов викладач Сумського аграрного університету Дмитро Бідюк. Еко-стаканчики можна використовувати не тільки для кави, а як форму для випікання кексів і бісквітів, для зберігання продуктів у морозильній камері.

Зараз ви читаєте новину «Створили пластик із картоплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути