пʼятниця, 13 листопада 2020 10:50

Створили додаток для розуміння котячої мови

Створили додаток для розуміння котячої мови
Користувачі можуть створювати профілі для котів та закріплювати ярлики за конкретними звуками, коли їм здається, що вони знають, про що просить домашній улюбленець. Фото: pixabay

Додаток, який може усунути бар'єри між домашніми тваринами та їхніми господарями представила компанія Akvelon.

Топменеджер Хав'єр Санчес придумав, як перекладати з "мови котів" на людську, повідомляє GeekWire.

До цього він приблизно 6 місяців працював у компанії Amazon у команді розробників Alexa. Він вважає, що зв'язок між людьми та їхніми чотирилапими друзями став особливо важливим під час пандемії Covid-19. Тож він вирішив створити голосовий помічник для спілкування людей із котами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Далеко не "янголята": показали фото незадоволених собак

"Це може допомогти людям налагодити зв'язок із кішками. Особливо, якщо в них немає можливості підтримувати постійний контакт з іншими людьми", – наголосив Санчес.

У компанії не хотіли створювати додаток, аби задовольнити попит клієнтів чи ринку або просто заробляти гроші. Санчес підкреслив, що його розробка просто вписується в культуру компанії, яка заохочує творчість та вивчає нові шляхи.

Використовуючи обробку даних і машинне навчання, MeowTalk слухає звуки, які видає кішка. Після цього – пропонує "переклад" на людську мову, який варіюється від "погодуй мене" до "випускай мене на вулицю" чи "у мене щось болить". Санчес пояснив: попри те, що у котів немає "єдиної мови", кожен може розвивати власний "словниковий запас". Тож користувач може фактично навчити застосунок розуміти конкретну тварину.

Користувачі можуть створювати профілі для котів і закріплювати ярлики за конкретними звуками, коли їм здається, що вони знають, про що просить домашній улюбленець. Додаток вивчить нове слово та зробить точні прогнози для цього слова наступного разу, коли його почує. MeowTalk доступний на iOS та Android.

Дев'ятикласник із Краматорська Єгор Попович створив мобільний додаток "Не нудне місто". В ньому можна пройти квест і побачити цікаві локації Краматорська, повідомляє "Донеччина TV". Створити додаток Єгора Поповича надихнула участь у Всеукраїнському освітньому проєкті "Агенти змін". Щоб перейти на новий етап навчання, необхідно було створити свій проєкт.

Зараз ви читаєте новину «Створили додаток для розуміння котячої мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути