середа, 17 березня 2021 16:41

Студентів і школярів відправляють на дистанційне навчання. Які його мінуси

Студентів і школярів відправляють на дистанційне навчання. Які його мінуси
Студентів і школярів відправляють на дистанційне навчання. Які його мінуси фото: education.ua

Міністерство освіти і науки та Міністерство охорони здоров'я рекомендують запровадити додаткові карантинні обмеження для регіонів з найбільшою кількістю хворих на коронавірус.

На дистанційне навчання пропонують перевести учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, професійно-технічної освіти, а також фахової передвищої та вищої освіти.

Gazeta.ua поговорила зі школярами, педагогами та студентами. Розпитали, як вони ставляться до дистанційної форми навчання.

"Відношення нейтральне. Таке навчання має свої переваги та недоліки. Дозволяє залишатися вдома і займатися необхідними справами. При бажанні можна також отримати додатковий заробіток на фрілансі. На денній формі навчання ти маєш приходити і складати весь матеріал. За пару часом не встигаєш показати свої зроблені завдання. На дистанційній формі студенти надсилають виконану роботу, і викладач обов'язково її перевірить. Так можна отримати більшу кількість балів до заліків чи іспитів. До недоліків можна зарахувати великий обсяг завдань та поганий інтернет-зв'язок. Часом просто не встигаєш виконувати все", - каже студентка 4-го курсу Алла Пономаренко.

Одинадцятикласниця Яна Тараненко розповідає, що основною перевагою дистанційного навчання є економія часу. Бо зранку не потрібно йти на уроки.

"Дистанційне навчання набагато легше. Можна більше часу готуватися до іспитів і не марнувати час на уроки. Проте є значний недолік. Учням задають велику кількість завдань. Та і вчителі не звикли до онлайн-уроків і такого ритму роботи", - розповіла Яна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандали стаються щотижня. Чому в Україні видають неякісні підручники

Учителька української мови та літератури Анастасія Щур переконана, що переваг у дистанційному навчанні набагато більше. Учні та викладачі можуть зекономити час.

"У сучасному світі дистанційне навчання стало невід'ємною частиною. Мені подобається, оскільки дітям можна подати навчальний матеріал більш цікаво та креативно, ніж під час звичайного уроку. Є також свої недоліки. Зокрема, не кожен з батьків може проконтролювати таке навчання", - сказала педагог.

Під час попереднього дистанційного навчання учителька проводила уроки за допомогою Zoom.

"На цій платформі можна увімкнути дошку, показати презентації та переглянути відео. Для тих дітей, які не можуть бути на онлайн-уроках, ми розробляємо окремі завдання за підручником і передаємо батькам", - додала Анастасія Щур.

Зараз для закладів освіти діють карантинні обмеження, які визначені постановою Кабінету міністрів. Так, заборонено відвідувати заклади освіти, якщо на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим Covid-19 перебувають більш як 50% співробітників і здобувачів освіти. Заборонено також проводити в закладах освіти масові заходи за участю здобувачів освіти з більш як однієї групи та за присутності глядачів.

В регіонах, де встановили червоний рівень епідемічної небезпеки, заборонено відвідувати заклади освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

Зараз ви читаєте новину «Студентів і школярів відправляють на дистанційне навчання. Які його мінуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути